Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Лілія Кісліцина, лідерка ГО SMARTA , голова секретаріату Коаліція "1325ДонеччинаЖінкиМирБезпека" мала зустріч з французькою делегацією.

Ось що вона розповідає:
«У суботу, 30 серпня, мала честь зустрітися з мадам Валері Трівейлер — французькою журналісткою, письменницею, відомою широкому загалу як колишня перша леді Франції, яка щодня говорить про Україну та підтримує наш народ.
Разом із делегацією з Франції ми говорили про війну, про непрості процеси миробудування та про найважливіше — силу єднання.
Я подякувала французькому народові за підтримку України і розповіла мадам Валері про мільйони українок, які через напад росії змушені були залишити свої домівки, але не втратили гідності та віри. Про їхню здатність створювати мирні ініціативи у приймаючих громадах. Прикладом стала наша мережа «Амбасадорки мирних змін», що народилася на Донеччині й поширюється в усій Україні. Я закликала мадам Валері й французьких колег ділитися цими історіями, щоб світ бачив українську жінку — борчиню, творчиню, миробудівницю.
У подарунок я передала пані Валері символічну хустку, яку створили Амбасадорки із Закарпаття (дякую, Наталіє Губська та майстерні «Марципанка» ).
Валері Трівейлер — жінка великої сили. Народжена в Анже, вона зробила блискучу кар’єру в журналістиці, працювала у Paris Match, вела політичні ток-шоу, писала книги, серед яких відверті мемуари Merci pour ce moment і роман Le secret d’Adèle. Вона завжди лишалася незалежним голосом — інтелектуалки, культурної діячки, меценатки, яка не боїться гострих тем. І сьогодні вона поряд із тими, хто бореться за демократію та мир.
Цікавою була й історія французького мандрівника, який уже 7 місяців крутить педалі велосипеда дорогами України, щоб показати світові красу нашої країни та незламність українців. Він написав мені, що його вразила розповідь про жінок Донеччини, і пообіцяв разом із мамою передати іграшки для наших дітей.
А від французької делегації я отримала ще одне тепле запрошення — на художню виставку, яка відкриється вже 5 вересня у мистецькому центрі Андрея Шептицького.
Щиро дякую за можливість бути частиною цього діалогу президентці Жіноча Ділова Палата України Natalya Karpenchuk-Konopatska та Консулу Франції у Львові Pavlo Yarema .
Попереду ще більше співпраці. Далі буде…